Valencià Valencià | Castellano Castellano
Cercador

Museu Arqueològic Torre Font Bona

Museu Arqueològic Torre Font Bona

Logo MA

MUSEU ARQUEOLÒGIC TORRE FONT BONA

El Museu Arqueològic Municipal de Banyeres de Mariola "Torre Font Bona" suposa la plasmació d'un projecte de la dècada dels 60 que va impulsar a un grup de banyerins a recuperar l'herència deixada pels nostres avantpassats a través de la seua cultura material. L'any 1991 es restaura la Torre Font Bona, del segle XV, i les seues estades allotgen definitivament este museu. El seu interior està estructurat en quatre plantes.

En la planta baixa es poden conéixer més dades sobre la torre, la seua excavació i restauració, així com alguns dels materials arqueològics trobats en la mateixa. La primera planta està destinada als estudis prehistòrics de Banyeres de Mariola; les excavacions i prospeccions dutes a terme en les nombroses Coves de soterrament de la zona han format la interessant col·lecció d'indústria lítica i adorns que arreplega les vitrines.
En la segona planta s'arrepleguen els vestigis d'època ibèrica, romana, islàmica i cristiana, destacant els objectes d'ús quotidià rescatats en el jaciment islàmic de Serrella.
La tercera planta acull exposicions temporals, així com informació sobre els jaciments arqueològics de Banyeres de Mariola, i sobre el matacà de la torre, a què s'accedix des d'esta mateixa sala per una escala.

 

Museu Arqueológic Torre Font Bona.
Carreró de la Torre, nº 6
Teléfono: 966 567 896/ 965 567 770
museus@portademariola.com

 
Horari d´hivern (d'octubre a maig): de divendres a diumenge de 19 a 20h. Pels matins tancat.
 
Horari d´estiu (juny, juliol i setembre): de divendres a diumenge de 20 a 20:45h. Pels matins tancat.
 
Per a grups concertar visita.
 
Horari especial juliol i agost: concertar visitas.
Preu entrada: 1 Euro i 0.50 (carnet jove, jubilats, desocupats i grups de 20 o més) 


 
Ajment. de Banyeres de Mariola. 2023