Valencià Valencià | Castellano Castellano
Cercador

Agermanament Campan

Agermanament Campan

AGERMANAMENT BANYERES DE MARIOLA-CAMPAN

L'agermanament entre distintes poblacions és un fet constant que s'està fent, no solament entre poblacions del mateix país, sinó també amb poblacions europees afavorides des de l'entrada del nostre país en la Unió Europea. En el nostre cas, és amb una població de França, Campan. Aquesta població aquesta situada en la denominada Vall de Campan que abasta diverses menudes poblacions als Pirineus francesos, en la zona de Tarbes, als peus del mític Tourmalet i a uns 30 km. de Lourdes.

Activitats que ens germanen
Al llarg de l'any es realitzen distintes activitats tant culturals com esportives, afavorint així l'intercanvi de xiquets i famílies entre les dues poblacions, encara que s'intensifiquen sobretot, en el cas de Banyeres en Festes de Sant Jordi i Festes de La Malena, i en el cas de Campan en el mes de juliol amb motiu de la celebració Des Mariolles, i al desembre per a esquiar.

Xicoteta història d'aquest agermanament
Les primeres gestions que es van fer per a establir l'agermanament entre Banyeres de Mariola i Campan, van ser a la fi de la legislatura 1991-1995 sent alcalde de Banyeres D. Joan Antoni Esteve Albero. La creació del Comité d'Agermanament entre els nostres dos municipis es va realitzar en Campan sent ja alcalde D. Roberto Calatayud Tormo el 18 d'octubre de 1995, i es va ratificar en Banyeres en ple extraordinari en data 10 de novembre de 1995 .
A partir d'aquestes dates, es van desenvolupar diverses reunions i visites per a preparar els actes d'agermanament, realitzant-se aquest en Campan els dies 13 i 14 de juliol de 1996, amb la visita de més de 150 persones de Banyeres, entre regidors de l'Ajuntament, membres del Comité, banda de música, coral, danses, presidents de comparses, etc. En Banyeres, l'acte pròpiament es va celebrar entre els dies 12 i 13 d'octubre de 1996, destacant la realització d'una dansà per distints carrers de Banyeres, l'actuació en la Casa de Cultura dels “Pastourelles de Campan”, la recepció en l'Ajuntament amb la presència d'autoritats locals, provincials i de Campan, la missa major, i l'acte d'agermanament que es va realitzar en el Castell.
Els primers presidents del Comité d'Agermanament van ser per part de Banyeres, D. Francisco Belda Llopis, i per part de Campan D. Jean Ortega.
Al llarg d'aquest període de temps i independent de les visites de xiquets i famílies, des de Banyeres han visitat Campan distintes associacions com el Banyeres O.D., el Club Ciclista, el Correfocs ”La Quarantamaula”.

Ajment. de Banyeres de Mariola. 2022